Lean & Automations seminar en succes

Det netop afholdte SESAM seminar hos Lemvigh-Müller i Kolding om Lean og Automation gav et godt billede af Lean og sammenkoblingen til Automation.

Der er et klart billede af at Lean har fokus på de mere bløde værdier i form af kultur og procedure og regler (eg. SOP = Standard Operation Procedures), medens Automation mere har fat i de tekniske systemer. Der tegnede sig også et billde af at Lean med tiden vil få behov for at involvere automation. Der var også et billede af at der ligger et potentiale fremadrettet ved at involvere automation i Lean projekterne, men på nuværende tidpunkt er virksomhederne og deres medarbejdere ikke klar til denne udfordring. På nuværende tidspunkt har Lean projekterne, fokus på at sikre kommunikation og forankring af en forandringskultur. Denne proces kræver forholdvis lidt automationsteknologi, men mere simple midler som tavler, møder, informationsformidling, nyhedsbreve, mm.

Der var også et billede af at Lean projekter er nødvendige for at opnå en virksomhed, der kan klare sig i konkurrencen. På mødet var der flere eksempler på at virksomhederne har erkendt at Lean har været årsagen til at virksomhederne stadig er i Danmark.

Der var en anbefaling om at automationsprojekterne i nogen hensende gøres mere brugervenlige, således af operatører, servicemedarbejdere, ledelse m.fl. kan anvende systemerne. Derudover var der et billede af at digitaliserede Lean projekter bliver for Regide. Mange danske virksomheder lever af at være agile og her er de digitaliserde løsninger i nogen grad for regide og ikke fleksible ift. omstilling af produktionen på opfordring fra kunder.

Link til alle indlæg og deltageliste: Tryk her